posterA2008Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία ουσιαστική Παρέμβαση Ανανέωσης για να αλλάξουμε καθεστηκυίες αντιλήψεις και πρακτικές, που αντίθετα από ό,τι διακηρύσσεται, υπονομεύουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Η συμμετοχή στην οργάνωση της απονομής της δικαιοσύνης, αλλά και στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, η συνδικαλιστική εκπροσώπηση και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας απασχολούν μπορεί για λίγους να είναι ξεχασμένες έννοιες. Αλλά για τους πολλούς, είναι ένα κρίσιμο και ουσιώδες στοίχημα.

Εμείς, η Παρέμβαση Ανανέωσης – η Συμμαχία Δικηγόρων Πειραιά, πιστεύουμε ότι ο Δικηγορικός μας Σύλλογος πρέπει και αξίζει να γίνει ένας Σύλλογος σύγχρονος, πρωτοπόρος και χρήσιμος για όλα τα μέλη του και για την κοινωνία και γι’ αυτό σας καλούμε, όλους εσάς τους συναδέλφους μας, σε μια καθολική κίνηση Ανανέωσής του.

Στοχεύουμε σε ένα Σύλλογο που θα ξαναγίνει ο ουσιαστικός υπερασπιστής των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου μας, εγκαταλείποντας τη μόνιμη τακτική της «σιωπής», της «αδράνειας» και της ακινησίας των προηγούμενων διοικήσεων.

Στοχεύουμε σε ένα Σύλλογο πρωτοπόρο επιστημονικά, που θα συμμετέχει και θα παρεμβαίνει με θέσεις και προτάσεις σε όλα τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα, από τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος και την αποποινικοποίηση μέχρι τη μάχη της πρόληψης από τα ναρκωτικά και την προστασία του περιβάλλοντος, από τα θέματα προστασίας ανηλίκων μέχρι τη «διαμεσολάβηση», παρέχοντας ταυτόχρονα δωρεάν εκπαίδευση και συνεχή επανεκπαίδευση όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα των νέων.

posterB2008Δεσμευόμαστε για ένα Σύλλογο:

  • Δραστήριο συμπαραστάτη στην εκτέλεση των καθηκόντων μας, με την διευκόλυνση του καθημερινού μας έργου στα δικαστήρια (παρουσία αντιπροσώπου του Συλλόγου στα δικαστήρια για κάθε θέμα, δημιουργία αιθουσών δικηγόρων με υπολογιστές για άμεση χρήση κ.λπ.).
  • Πραγματική στέγη, με την δημιουργία ειδικού γραφείου εξυπηρέτησης και υποστήριξης των δικηγόρων από ένα νέο portal mail (πύλη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και αντίστοιχο blog (χώρο καταχώρησης), που ο κάθε συνάδελφος θα μπορεί να χρησιμοποιεί.
  • Ανοικτό, με δυνατότητα ίσης και άμεσης πρόσβασης, ενημέρωσης και επικοινωνίας των μελών του, που θα δώσει λύση στο θέμα του υπερπληθωρισμού, εμποδίζοντας την αθρόα εισροή στον Σύλλογό μας συνταξιούχων άλλων κλάδων, παρέχοντας κίνητρα για έγκαιρη συνταξιοδότηση, συνεισφέροντας οικονομικά στις λεχώνες δικηγόρους που δεν μπορούν να εργαστούν από Κοινό Ταμείο Αλληλοβοήθειας και καθιερώνοντας κατώτερα οικονομικά αξιοπρεπή όρια αμοιβών για τους Νέους Δικηγόρους.

Επιδιώκουμε ο Σύλλογός μας:

  • Να καταθέτει τις προτάσεις του με παρρησία σε θέματα απονομής και λειτουργίας της δικαιοσύνης και των θεσμών για διαφάνεια και αξιοκρατία, να μεριμνά διαρκώς για την προάσπιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και για την αύξηση της δικηγορικής μας ύλης, ο οποίος θα συμμετέχει ενεργά και όχι ως ουραγός σε όλες τις αποφάσεις της Διοίκησης που αφορούν στους δικηγόρους και θα έχει μόνιμο εκπρόσωπό του στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στις μόνιμες επιτροπές του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
  • Να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με σαφείς και πρωτοπόρες θέσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντά μας, μη απεμπολώντας ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα και του τελευταίου ασφαλισμένου δικηγόρου.
  • Να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση χρονικού ορίου της θητείας του Προέδρου και των Συμβούλων.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά να αλλάξει πρόσωπο. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Σύλλογο συμπαραστάτη στις ανάγκες μας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Σύλλογο πιο δυναμικό, πιο εξωστρεφή αλλά και πιο χρήσιμο για τους δικηγόρους και την κοινωνία, στην οποία όλοι μας μετέχουμε και δρούμε επαγγελματικά.

Γιατί πρέπει να γίνει συνείδηση ότι ο Σύλλογος ανήκει σε όλους τους δικηγόρους και όχι σε ορισμένους, που ξαναζητούν την ψήφο σας για 3η, 4η, 5η και 6η φορά, χωρίς να παρουσιάζουν έστω μισή σελίδα απολογισμού.

Γι’ αυτό, καλούμε την κάθε μία και τον κάθε ένα προσωπικά να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Η Παρέμβαση Ανανέωσης – η Συμμαχία των Δικηγόρων Πειραιά σας καλεί σε μια καθολική κίνηση ανανέωσης του Συλλόγου μας.

Μαζί μπορούμε να αποκτήσουμε τον Σύλλογο που ονειρευόμαστε και δικαιούμαστε.